ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ

Sign in to your account
?
?
Recent Work

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s.

1974 - 2017: Από την ίδρυσή της έως σήμερα

Η Α.Ν.Ε.Θ. ιδρύθηκε το έτος 1974 από Θάσιους κυρίως μετόχους ως πολυμετοχική Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου. Η ίδρυσή της αποσκοπούσε στην καλύτερη εξυπηρέτηση των θαλάσσιων συγκοινωνιακών αναγκών του νησιού με τρόπο επαρκή και επ' ωφελεία των κατοίκων του νησιού. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η Α.Ν.Ε.Θ. ναυπήγησε , απέκτησε και εκμεταλλεύτηκε τα πλοία της δίνοντας  ιδιαίτερη προσοχή, στην ασφάλεια και στην παροχή στο επιβατικό κοινό υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Σήμερα διαθέτει τέσσερα  νεότευκτα σχεδόν πλοία που είναι τα αμφίπλωρα Επιβατικά - Οχηματαγωγά ανοικτού τύπου “ΘΑΣΟΣ Ι” , “ΘΑΣΟΣ ΙΙ”,   “ΘΑΣΟΣ IΙΙ”,  και το Επιβατικό - Οχηματαγωγό συμβατικού τύπου   «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» κλάσεως  R.I.NA.

Η Α.Ν.Ε.Θ. απασχολεί πλέον των πενήντα εργαζομένους, που είναι κυρίως Θάσιοι και εργάζονται ως ναυτικοί επί των πλοίων ή ως υπάλληλοι σε διοικητικές υπηρεσίες της εταιρείας.

Ειδική τιμητική αναφορά πρέπει να γίνει στους ιδρυτές της Α.Ν.Ε.Θ. και ιδιαίτερα στον επί πολλά χρόνια πρόεδρο αυτής,  αείμνηστο Νικόλαο Δ. Χαριτόπουλο , που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια των Θασίων  να αποκτήσουν την δική τους Ναυτιλιακή Εταιρεία , η οποία από τότε και μέχρι σήμερα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ